puerta-del-sol-emporda
Empordà
Empordà

De wijnboeren van Ampurdán (Empordà in het Catalaans) hebben hun aandacht verlegd naar gezondere wijnstokklonen en nieuwe fermentatietechnologieën. Hierdoor is er een opmars van kwaliteitswijnen; Robert Parker spreekt zelfs van een nieuw Priorat! Belangrijkste druiven: Garnacha Tinta, Cariñena, Garnacha Blanca en Moscatel.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-bierzo
Bierzo
Bierzo

Bierzo, soms ook de poort tot Galicië genoemd, is een vruchtbare, rijke vlakte langs beide kanten omsloten door bergen, die het wijngebied beschermen tegen Atlantische invloeden.  Belangrijkste druiven: Mencia voor rood, accent op concentratie en frisse structuur en Godello voor wit, ideaal bij gerechten uit de zee.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-binissalem-mallorca7
Binissalem-Mallorca
Binissalem-Mallorca

Binissalem was de eerste regio van de Balearen die de D.O.-status kreeg (1991) en is tevens  de naam van de grootste stad in dit wijngebied, in het centrum van Mallorca.  Deze wijnen hebben een duidelijk uniek karakter en opmerkelijke kwaliteit, die te danken is aan de inheemse druiven: Manto Negro, Callet, Gorgollasa en Prensal Blanc.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-campo-de-borja4
Campo de Borja
Campo de Borja

Sinds dit gebied, nabij Zaragoza, de D.O.-status verkreeg in 1980 heeft het zijn eigen identiteit opgebouwd. De wijnen zijn goed gemaakt, stevig en krachtig, met fruitige aroma's. Vandaag worden zowel rode als rosé-wijnen door kenners gerespecteerd. Belangrijkste druiven: Garnacha en Macabeo. Onklopbare prijs/kwaliteit!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-cava
Cava
Cava

Cava betekent (wijn)kelder, grot en komt vooral uit de regio Barcelona-Tarragona (85% van de totale productie rondom het stadje Sant Sadurni d'Anoia). Net als voor champagne gebruikt men de "méthode traditionnelle". Belangrijkste druiven: Macabeo, Xarel.lo en Parellada, maar ook Chardonnay en Pinot Noir zijn toegestaan!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-costers-del-segre4
Costers del Segre
Costers del Segre

Dankzij een ideale bodem en klimaat langs de oevers van de Segre, een intelligente mix tussen inheemse en Franse druiven, biedt dit gebied een scala aan wijnen met een zeer persoonlijk karakter. Belangrijkste druiven: Garnacha, Ull de Llebre (Tempranillo), Syrah, Macabeo, Chardonnay. Ook hier zorgt kalksteen voor elegantie.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-jerez
Jerez
Jerez

Jerez/Xérès/Sherry y Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda ligt in de provincie Cádiz in het Zuidwesten van Spanje. Op de kalkrijkste bodems (albariza) worden de beste sherry's gemaakt in een systeem van Soleras en Criaderas, een stel op elkaar gestapelde vaten, gedurende 3 tot >50 jaar! Druiven: Palomino Fino en Pedro Ximénez.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-montsant
Montsant
Montsant

Goedgekeurd als D.O. in de herfst van 2001, had Montsant al een opmerkelijk prestige verworven als subzone onder de D.O. Tarragona. Het gebied ligt als een hoefijzer rond Priorat, maar de Montsant-wijnen hebben duidelijk een eigen, elegantere identiteit. Belangrijkste druiven: Mazuelo, Garnacha Negre, Garnacha Blanca.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-penedes
Penedés
Penedés

Penedés biedt een grote verscheidenheid aan microklimaten, op hoogtes die variëren van zeeniveau tot 750 meter en experimenteert duchtig met buitenlandse variëteiten. Ook in biologische technieken is men vooruitstrevend. Belangrijkste druiven: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, en Chardonnay.

 

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-priorat
Priorat
Priorat

D.O.Q. Priorat (Catalaans) - D.O.Ca. Priorato (Spaans) - is één van Cataluña's oudste wijngebieden en een topregio in Spanje. De unieke terroir, klimaat en vulkanische bodem (llicorel.la = leisteen), geeft zeer krachtige wijnen. Belangrijkste druiven: Garnacha Tinta, Cariñena en Garnacha Blanca. Heel geconcentreerd en lang bewaarpotentieel.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-rias-baixas
Rías Baixas
Rías Baixas

De witte wijnen uit Rías Baixas kennen een spectaculair succes en hebben de Galicische wijnmakers een vernieuwd optimisme gegeven, wat resulteert in auteurswijnen van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit. Belangrijkste druif: Albariño, accent op minerale structuur en gecontroleerd fruit. Perfect bij alles uit de zee!

 

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-ribera-del-duero
Ribera del Duero
Ribera del Duero

Absolute top in Spaanse wijn, dankzij het uitzonderlijk microklimaat en aandeel kalk in de ondergrond van het hoogplateau aan de oevers van de Duero, nabij Burgos. Belangrijkste druif: Tinta del País of Tinto Fino (Tempranillo), accent op elegantie, terroir en bewaarpotentieel. Er is ook een top witte landwijn van 100% Albillo!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-rioja
Rioja
Rioja

Rioja is een D.O.Ca. (Denominación de Origen Calificada), in theorie een hogere categorie dan een D.O. Er zijn drie sub-wijngebieden: Rioja Alta, Rioja Baja en Rioja Alavesa (in de Baskische provincie Álava), waarvan de laatste in het algemeen de beste wijnen voortbrengt.  Belangrijkste druiven: Tempranillo, Garnacha en Viura.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-rueda9
Rueda
Rueda

D.O. Rueda is een golvende vlakte aan de zuidkant van de rivier de Duero, gelegen op de centrale Meseta (hoogvlakte, 600-750m) en gekenmerkt door een continentaal klimaat. Rueda heeft een wereldwijde reputatie in witte wijnen. Belangrijkste druiven: Verdejo en Sauvignon Blanc met het accent op het exotisch fruitaroma.

 

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-toro
Toro
Toro

De benaming van deze D.O. heeft niets te maken met stieren, hoewel de kracht van de wijnen eraan doet denken. Gelegen rond de steden Zamora en Toro (tussen 600 en 750m) heeft Toro een geweldige comeback gemaakt. Belangrijkste druif: Tinta de Toro, accent op kracht, fruitigheid, frisheid, zuurtegraad en lang bewaarpotentieel.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-utiel-requena9
Utiel-Requena
Utiel-Requena

Gelegen ten westen van Valencia rond de 2 buurstadjes Utiel en Requena met de Bobal- druif als visitekaartje. De wijnbouwers leren volop hoe ze maximaal hun voordeel kunnen doen met de uitstekende wijnbouwom- standigheden, die zich zeer goed lenen voor biologische wijnbouw. Belangrijkste druiven: Bobal, Tempranillo, Macabeo en S.-Blanc.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-yecla
Yecla
Yecla

Yecla wordt omringd door 13.500 hectaren wijngaard. Door de rode wijn te maken met behulp van temperatuurgestuurde roest- vrijstalen apparatuur, hebben ze enorm veel aan aromatische complexiteit gewonnen. Ook de lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen met een enorm potentieel. Belangrijkste druif: Monastrell.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-bizkaiko-txakolina
Bizkaiko-Txakolina
Bizkaiko-Txakolina

Eén van de 3 officiële wijngebieden in de Baskische regio sinds het begin van de jaren '80. Met een beperkte oppervlakte van 392 ha eerder klein te noemen, maarr wel met wijngaarden die tot op een hoogte van 400m gaan. De belangrijkste, autochtone druiven zijn Hondarribi Zuri (wit) en Hondaribbi Beltza (rood).

Ontdek onze selectie